Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)

Våre fantastiske instruktører på Frontline Academy er lidenskapelig opptatt av BJJ, og flere av dem er godt meritterte utøvere med en rekke VM- og EM-medaljer. Vi er opptatt av at du som medlem får mest mulig utbytte av instruktørenes erfaring, samtidig som du har det gøy og blir inkludert i vårt fantastiske miljø.

Brasiliansk Jiu Jitsu sidekontroll.jpg

Hva er brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)?

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) er en kampsport som trenes med den tradisjonelle gién hvor grappling (bakkekamp) er i fokus. Målet er å oppnå en dominerende posisjon for å bruke leddlåser eller kvelninger, slik at motstanderen overgir seg ved å klappe ut.

BJJ har sin opprinnelse i Brasil tidlig på 1900-tallet, og ble utviklet med prinsippet om at en mindre og svakere person skal kunne overvinne en større og sterkere motstander ved å bruke riktig teknikk. BJJ er en ypperlig kampsport uavhengig om man ønsker å lære selvforsvar eller konkurrere i BJJ, submission wrestling (SW) eller Mixed Martial Arts (MMA). I motsetning til andre kampsporter, blir du gradert etter hvor godt du klarer å utnytte teknikkene i virkelig sparring.

BJJ ble populært etter at Royce Gracie deltok i turneringen Ultimate Fighting Championship (UFC) og vant over motstandere som var både større og sterkere, og med annen kampsportbakgrunn. Det gjorde at mange fikk øynene opp for BJJ´ens effektive bakkekamp.

Brasiliansk jiu jitsu kimura.jpg

Hvordan er treningene bygd opp?

På Frontline Academy er vi opptatt av å ha topp kvalitet på treningen, derfor er treningene fordelt etter nivå. Alle våre nye medlemmer som ikke har trent BJJ tidligere, begynner på et fundementals-parti. På dette partiet lærer du grunnleggende teknikker som du må beherske før du blir invitert til intermediate-partiet vårt. På intermediate-partiet vårt blir de grunnleggende teknikkene du har lært på fundamentals-partiet videreutviklet, og det vil være mer sparring og utfordrende sparringsoppgaver. For de som ønsker å ta steget videre, har vi egne advanced-partier hvor det er hardere trening og mer sparring.

Vi har også egne konkurransetreninger for deg som ønsker knallharde treninger med nesten kun sparring og sparringsoppgaver!

Brasiliansk jiu jitsu selvforsvar.jpg

Hvem er treningene for?

Treningene er for alle, og du avgjør selv hvilket parti du vil trene på. Selv om du har blitt invitert over på et mer avansert parti, kan du velge å fortsette på de øvrige partiene. Treningene på fundamentals-partiet er lettere fysisk, enklere teknikker og mindre sparring enn på de mer avanserte partiene. Dermed kan du selv styre hvor hardt du vil trene, og hvor mye du eventuelt ønsker å sparre.

Hos oss på Frontline Academy har vi en langt høyere gjennomsnittsalder på våre medlemmer enn de fleste andre kampsportklubber, og er veldig fornøyde med å kunne tilby kampsporttrening for voksne mennesker og ikke bare ungdom.