Boksing

Boksing er en form for kampsport hvor det kun er tillatt med slag, og det er altså ingen spark eller bryteteknikker som er lov. 

Boksing i Norge.jpg

Hva er boksing?

Det finnes en rekke ulike slag, forsvar, kombinasjoner, kontringer og fotarbeid som må repeteres mange ganger for å kunne utføres raskt og presist i en kamp. Boksing er en kampsport som har en av de mest utviklede slagteknikkene hvor utøveren utvikler svært gode reaksjons- og kondisjonsevner. 

Boksing kan dateres helt tilbake til 8000 år f. Kr, men datidens form for boksing forsvant med romerrikets fall i det 5. århundre. På 1600- og 1700-tallet i England gjenoppstod boksingen, slik vi kjenner den i dag. 

Det er mulig å konkurrere i både amatørboksing og proffboksing, men reglene, beskyttelsesutstyret og varigheten er forskjellig. 

Boksing venstre slag.jpg

Hvordan er treningene bygd opp?

Det er fokus på grundig teknisk opplæring av fundamentale teknikkene med mye bevegelse og fotarbeid. Du lærer også taktikk, altså hvilke teknikker du bruker til hvilken tid og mot forskjellige motstandere. 

Alle timene avsluttes med styrke- og kondisjonsøvelser som er relevante for boksing og kampsport.

Boksing høyre slag.jpg

Hvem er treningene for?

Timene er for alle voksne (må ha fylt 18 år), og du må enten ha fullført thaiboksing basic-partiet vårt eller ha minst 6 mnd. tilsvarende erfaring. Teknikkene og drillene blir tilpasset til ditt nivå. 

Vi har alt fra mosjonister til aktive thaiboksere og MMA-fightere som kommer for å forbedre slagteknikkene, fotarbeidet og blikket sitt på disse timene.