Mixed Martial Arts (MMA)

Frontline Academy er Norges desidert mest meritterte MMA-gym, og vi har en mengde proff-fightere. Både Jack «The Joker» Hermansson og Emil «Valhalla» Meek har kontrakt med verdens mest prestisjetunge MMA-organisasjon, Ultimate Fighting Championship (UFC). I 2016 ble Frontline Academy kåret til Nordens beste MMA-akademi, og uansett om du er en mosjonist eller proff i verdensklasse tilbyr vi fortsatt trening for alle.

Jack The Joker Hermansson og Mohsen Bahari.jpg

Hva er Mixed Martial Arts?

Mixed Martial Arts (MMA) er en fullkontaktkampsport som kombinerer slag, spark, kast og bakkekamp, og har elementer fra alle tenkelige kampsporter – derav navnet Mixed Martial Arts.

MMA oppsto for å finne ut av hvilken type kampsport som var den mest effektive i kampsituasjon. Dette ble gjort ved å lage et regelsett som gjorde det mulig for utøvere fra de fleste stilarter å delta i samme konkurranse. For å gjøre kampene så realistiske som mulig og for å ikke favorisere visse typer kampsport, ble det laget så få regler som mulig.

Ettersom sporten har utviklet seg og fått mer publisitet, har det kommet flere regler for å ivareta utøvernes sikkerhet og for å dempe brutaliteten.

Den mest anerkjente MMA-organisasjonen er i dag UFC som har hovedsete i USA. De største MMA-arrangementene UCF har hatt gjennom tidene har hatt opp mot 100 000 mennesker på tribunene.

 

MMA nedtakning.jpg

Hvordan er treningene bygd opp? 

Vi har etter mange års erfaring funnet ut at det beste er å la nye medlemmer gå gjennom basic thaiboksing (basic MMA striking) og basic submission wrestling (basic MMA grappling) før du kan begynne med å sette det sammen til MMA. 

Når du blir invitert til å trene på våre rene MMA-partier, har vi egne intermediate-, advanced- og Pro-grupper, slik at du alltid trener med andre på ditt nivå.

Hvis du tenker å satse på MMA anbefaler vi deg å supplere MMA-øktene dine med økter i de andre kampsportene vi tilbyr, slik at du hele tiden kan utvikle deg i de aspektene som trenger mer trening.

Blandet kampsport.jpg

Hvem er treningene for?

Vi har flere godt voksne som bruker MMA som en treningsform for å holde seg i god fysisk form. Etter at du har blitt invitert over på de mer avanserte partiene, kan du selv vurdere hvilket parti du ønsker å gå på. 

Alle partiene er åpne for mosjonister, med unntak av Pro-partiet vårt som er forbeholdt de som konkurrerer og ønsker å trene veldig hardt (forutsatt at du er invitert).