Submission Wrestling (SW)

Kom og tren på Frontline Academy med noen av Europas aller beste SW-utøvere som har vunnet en rekke EM- og VM-medaljer. Vi er stolte over å ha et fantastisk miljø for både mosjonister og proffer!

Bryting nedtakning.jpg

Hva er Submission Wrestling?

SW er stort sett basert på brasiliansk jiu-jitsu (BJJ), men den tradisjonelle gién er byttet ut med shorts og t-skjorte. Dette er en kampsport hvor bakkekamp er i fokus, og målet er å oppnå en dominerende posisjon for å bruke leddlåser eller kvelninger slik at motstanderen overgir seg ved å klappe ut. SW minner veldig om BJJ, men på grunn av mindre friksjon og grep, går alt litt raskere i SW enn i BJJ. De stående teknikkene i SW er inspirert av fristilbryting, og i bakkekamp finnes det noen flere benlåser enn i BJJ.

Submission wrestling bakkekontroll.jpg

Hvordan er treningene organisert? 

Alle nye medlemmer som ikke har trent tidligere begynner på et fundamentals-parti. Her lærer du grunnleggende teknikker og vi hjelper deg med å gradvis forberede kroppen din på hardere, fysisk trening.

For deg som ønsker å ta steget videre, har vi egne advanced-partier. Her tilbyr vi hardere trening og mer sparring, samtidig som du bygger videre på grunnleggende teknikker du allerede har lært.

 

submission wrestling armlås.jpg

Hvem er treningene for? 

Treningene er åpne for alle, og du bestemmer selv hvilket parti du vil trene på. Hvis du blir invitert over til et mer avansert parti, kan du velge å «takke nei» og fortsette i det partiet du allerede er i.

På fundamentals-partiene er øktene naturligvis lettere fysisk. Det er også enklere teknikker og mindre sparring enn i de mer avanserte partiene. Dermed kan du selv styre hvor hardt du vil trene og hvor mye du ønsker å sparre.

Vi har en langt høyere gjennomsnittsalder på våre medlemmer enn de fleste andre kampsport-klubber, og er glade for å kunne tilby kampsporttrening for voksne.