Barnetimer (5–9 år)

YogaNinjas-timene våre med brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) er en utmerket fysisk aktivitet for barn, særlig fordi det er en  «myk stilart» som betyr kampsport uten slag og spark. Dette er en trygg og morsom trening som utvikler mange fysiske og mentale attributter hos barna. 

Kampsport for barn

Hva inneholder en YogaNinjas-time?

  • Brasiliansk jiu-jitsu som er basert på bryteteknikker som utvikler barnas styrke.

  • Turnøvelser som forlengs rulle, baklengs rulle, håndstående og lignende. Disse øvelsene er fantastiske øvelser som gir barna et veldig godt grunnlag til å drive med all annen idrett.

  • Dyrebevegelser som er basert på dyrenes bevegelsesmønster, for barn er dette en morsom måte å lære seg kroppskontroll og koordinasjon.

  • Yogaøvelser som øker barnas smidighet og balanse, samtidig som de gir en bevisstgjøring rundt egen kropp og pust.

  • Timene avbrytes regelmessig av tradisjonelle leker, slik at barna igjen kan finne fokus og fortsette å lære seg nye ting. Vi ser på treningene våre som en rekke barneleker som er satt sammen for å utvikle barna mest mulig fysisk og mentalt. Det skal være gøy for barna å være aktive, og vi vil at de skal føle at de leker mens de samtidig trener og utvikler seg uten å nødvendigvis selv merke det.

Barnetime i yoga ninjas.jpg

Vår filosofi for barnetreningene

Alle våre treninger er lagt opp til at det skal være moro for barn å være aktive, men vi vektlegger også disiplin på våre barnetreninger. Vi synes det er viktig å sikre at barna som fortsetter å trene hos oss, har opparbeidet seg en god viljestyrke og respekt for seg selv og andre. Vi er stolte over å ha sett mange av «våre» barne vokse opp til å bli mer selvsikre, sterkere og mer konsentrere/disiplinerte gjennom våre treninger. 

Barnetime og fokus på gymnastikk.jpg

Informasjon til foreldre/foresatte

Alle barna fortjener sin del av instruktørens oppmerksomhet, derfor må alle barna kunne følge timen og prøve å utføre de øvelsene som skal gjøres for å være med.

Hvis et barn krever ekstra oppfølging, så kan en av foreldrene/foresatte være med å følge barnet selv, med forbehold om at de andre barna ikke forstyrres nevneverdig.

Barnetime lek og morro.jpg

Hvis ikke det kreves ekstra oppfølging, ønsker vi at alle foreldre/foresatte venter utenfor salen fordi vår erfaring er at det gjør det lettere for barna å fokusere på oppgavene, særlig for de minste.

Vi vil også å opprettholde strenge aldersgrenser på partiene (barnet må være fylt 5 år, med unntak av senteret vårt i Oslo hvor aldersgrensen er 3 år). Tidligere har vi testet å la yngre barn være med, men dette krever for mye tid fra instruktøren for å være gjennomførbart på våre timer. 

Hvis et barn ikke hører på instruktøren, må barnet sitte og se på til hun eller han er klar for å være med igjen.

Vi bruker medlemskort hvor alle får stempel for hver gjennomførte time. Her bedømmes ikke dyktighet, men kun at man følger med på instruksjonene og forsøker å være med på øvelsene/lekene. Barna oppmuntres også til å fortsette å trene ved å regelmessig få striper på beltet sitt eller nytt belte.