Juleferie - hva er det?

Photo:  Abi Qadar

Photo: Abi Qadar

Mange gleder seg til juleferie, men for en del BJJ-utøvere er det en periode med oppkjøring til EM i Lisboa i januar. I fjor stilte over 50 utøvere fra Frontline Academy og det ble en fantastisk opplevelse både på matta og sosialt. Alle høstet enten medaljer eller erfaringer, og kom hjem med nytt mot og nye treningsplaner.

Hos oss oppfordrer vi alle som har lyst til å konkurrere til å bli med både på større og mindre konkurranser. Det handler ikke om resultater, men gleden, samholdet og erfaringene.

Alle idretter med vektklasser er vektsensitive, og det gjelder også de fleste kampsportene. På Frontline Academy er vi veldig opptatt av et sunt forhold til vekt, og har fokus på hva kroppen kan gjøre – ikke hvordan den ser ut eller hva det står på vekten. Når det kommer til konkurranser oppfordrer alle til å gå i den vektklassen de er i. Vektkutt bør kun gjøres av eliteutøvere som har et profesjonelt team rundt seg. Alle andre har mye mer igjen for å trene som normalt, spise som normalt, og ikke få et anstrengt forhold til mat ved å fokusere på kalorier eller ikke spise nok. Kropper som trener mye, trenger forutsigbarhet og godt med næring.

Etter jul vil vi invitere til et seminar om nettopp dette. Seminaret blir gratis for medlemmer og mer info kommer snart.