Ungdomstimer (10–17 år)

Hos oss på Frontline Academy er kampsport for ungdommer lagt opp til at det skal være moro å trene, samtidig som vi vektlegger disiplin på ungdoms- og basic-partiene våre. For oss er det viktig å sikre at de som fortsetter å trene hos oss, har lært seg å respektere seg selv og andre. Vi er stolte over å ha sett mange av «våre» ungdommer vokse opp til å bli sterkere, mer selvsikre, konsentrerte og disiplinerte av kampsporttreningen vår.

Ungdom og kampsport i Norge

Hvordan er treningene bygd opp?

Ungdomstreningene deles opp i grupper etter alder, størrelse og nivå. Hver gruppe har egne teknikker som de trener på, og har fokus på grunnteknikker. Etterhvert får ungdommene øvelser som forbereder dem på rolig og kontrollert sparring. Når de har trent lenge nok til å begynne med sparring, foregår dette under nøye oppsyn fra instruktøren.

I alle gruppene utvikler ungdommene gode tekniske ferdigheter, og over tid får de også veldig god fysikk. Alle nye medlemmer begynner i et rolig tempo, mens vi gjør treningene gradvis fysisk hardere etterhvert som ungdommene kommer i bedre form.

Ungdomstime i thaiboksing.jpg

Thaiboksing

Thaiboksing er en kampsport som opprinnelig ble utviklet av hæren i Siam, som senere ble til Thailand. Dette er en kampsport som kan ligne på kickboksing, men i tillegg til slag og spark, brukes også albuer, knær og ulike bryteteknikker fra klinsjen. 

Ungdommene lærer grunnleggende teknikker som fører til at de utvikler mer beveglighet, styrke, balanse og kondisjon.

Ungdomstime i brasiliansk jiu jitsu.jpg

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ)

Denne formen for selvforsvar ble utviklet med prinsippet om at en mindre og svakere person, skal kunne overvinne større og sterkere motstander ved hjelp av riktige låse- og holdegrep. BJJ er en ypperlig kampsport uavhengig om man ønsker å lære selvforsvar eller konkurrere.